LA LUCHA
LIBRE 
In de worstelshow La Lucha Libre gaan de vijf vrouwen van La Isla Bonita elkaar fysiek en verbaal te lijf. Geïnspireerd op de Mexicaanse luchadors worstelen zij met zichzelf, elkaar en de wereld. Een persoonlijk, psychologisch gevecht, én een collectief vechten tegen de clichés over mannen, vrouwen en seks. In een arena van containers vliegen ze elkaar in de haren. In Amsterdam Noord, waar de wind ons om de oren waait, bijten ze in het stof.

‘Ik weet niet hoe ik het moet zeggen’ zei ze ‘Laten we gaan worstelen’.

La Lucha Libre speelde op Over het IJ Festival 2017

MEDIA
“Onvermoeibaar beuken ze er op los in een bizarre vechtshow. Worstelroutines volgen elkaar in hoog tempo op, afgewisseld met kleurrijke sketches. Zonder piñata, maar met Madonna. Viva, La Isla Bonita – Performance Collective!”  (NRC Handelsblad)

“Sterk, stoer en schaamteloos zijn ze, en ronduit hilarisch. Terwijl het zweet van de mat en in het rond spat, ontkrachten de performers de krappe frames waar vrouwen zich vaak in geplaatst zien, of zichzelf in dwingen: dom blondje, manwijf, hoer, heilige maagd.”  (De Volkskrant)

“Het contrast tussen de Barbie-achtige vrouwtjes en de angstaanjagende vechtwijven is op een afschuwwekkende manier fascinerend”  (Trouw)CREDITS
Concept & spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
Eindregie: Davy Pieters
Dramaturgie: Berthe Spoelstra
Productie: Floor van Hees
Techniek: Dirk Hout
Producent: Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival
Campagnebeeld: Lisa Schamlé
Scene foto’s: Bas de Brouwer
Trailer: Ruben Labree
Met steun van: AFK

2017
Mark