DOGS OF
WAR 
In Dogs Of War bundelen Diesel, Shadow, Blondie, Caesar en Henk hun bitterzoete speeltjes om de Parade als diensthond de baas te zijn. Aangelijnd en gehuld in faux fur ontwapenen deze wilde legerhonden de deelname van Nederland aan het transport van oorlogshonden naar het buitenland. Bloeddorstig likken ze hun pootjes op Arabische beats en met onweerstaanbare puppyogen geven ze een nieuwe blik op een oorlogskwestie. Vergeet Pedigree, vergeet Martin Gaus; deze honden bijten de tent doormidden om je vervolgens te overspoelen met verbijsterende trucs en hondsdolle blafsalvo’s. Join this doggystyle!

Nederland is grootleverancier van getrainde honden. De dieren zijn perfect inzetbaar voor het opsporen van drugs of wapens maar kunnen ook goed gebruikt worden om op commando de vijand aan te vallen. Omdat honden niet als wapen gezien worden door de douane, kunnen ze naar bijna elk gebied ter wereld worden geëxporteerd. Het onderscheid tussen een schoothondje en een getrainde legerhond wordt niet gemaakt. La Isla Bonita neemt deze situatie onder de loep en bekijkt de situatie vanuit het perspectief van de hond.

Dogs of War speelde op De Parade in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

MEDIA
‘Dogs of War slaat helemaal nergens op’  (De Volkskrant)

‘Wereldproblematiek en SM’ (MNSKP) 

'Het was een goede voorstelling om uit je comfortzone te komen. You either hate it or love it. Als je dat kunt bereiken met een voorstelling, is dat interessant. Het triggert iets. Juist daarom is het goed om naar Dogs of War te gaan; het is niet zomaar een hapsnap-voorstelling. De vijf meiden die de honden spelen, hebben wel ballen om daar op die manier te gaan staan.' (De Volkskrant)


CREDITS
Concept en spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
Eindregie: Jeroen De Man
Productie: Casper Koster
Kostuums: Anneke Pilon
Campagnebeeld: Lisa Schamlé
Scenefoto’s: Casper Koster
Techniek: Derk Stenvers
In samenwerking met: Rudolphi Producties
Dramaturgie (stage): Pleun van Engelen
Met dank aan: Carry Hendriks, Hans Schamlé, Marieke Samallo, MR B, Tarik Moree, Via Rudolphi en Likeminds
Met steun van: AFK

2016
Mark