DE MANAGERS La Isla Bonita vergadert live: over de lichaamstaal van macht.

Hoe spreken we met elkaar anno 2020? Performance collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, stokpaardjes, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vijf witte managers op een gehuurde locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag?
Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen? In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord.
Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.

“Hordelopen, dressuur, rodeo, hoog te paard, de zweep erover – je kunt de metaforen moeiteloos op je eigen kantoorbaan plakken.” (De Volkskrant ☆☆☆☆)

“De performers doen in De managers niet veel anders dan onze wereldleiders: ze verleiden elkaar en hun publiek (in leuke, droogkomische scènes) maar voor je het weet zit je te lachen om iets waar niet meer om te lachen valt.“ (Het Parool)

“Tekort aan sterk matriaal” (Theaterkrant)

“In de parallelle fantasiewereld van La Isla Bonita komen menselijke verhoudingen even symbolisch als concreet aan de orde.“ (NRC ☆☆☆☆)

︎Het interview met ons in de telegraaf lees je hier.
CREDITS
Concept & spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree en Lisa Schamlé
Eindregie: Suze Milius en Aukje Schaafsma
Scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck
Kostuums: Bibi Trompetter
Dramaturgie: Berthe Spoelstra
Productie: Gerjan Schreuder
Techniek: Dirk Hout
Producent: Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival
Campagnebeeld: Lisa Schamlé ism Casper Koster
Scenefoto’s: Bas de Brouwer

2019/2020
Mark