ATLANTIS 
La Isla Bonita duikt met Atlantis in het diepe. Vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een waterige wereld, een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het waterig denken die de zeemeerminnen vanuit de onderwaterwereld mee hebben genomen, nodigt de toeschouwer uit na te denken over onze eigen manier van denken, aan land. Geen draaikolk van doemscenario's, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen te gaan zwemmen, beter te kijken en opnieuw te herinneren. Een uitnodiging tot nieuwsgierigheid. De zeemeerminnen nemen de toeschouwers mee naar hun wereld Atlantis, een verdronken eiland van afgestorven koraal diep in de zee. Terwijl hun schubben langzaam opdrogen in de theaterzaal, verlangen ze naar de vrije natuur, pure schoonheid en het eeuwige evenwicht tussen de elementen mens en de wereld. Hoe lang duurt het voor ze gaan stinken?

MEDIA
“Atlantis is een fantasierijke uitnodiging om waterig te denken en te beseffen dat alles met alles verbonden is. [...] Met vijf zeemeerminnen in vol ornaat valt er genoeg te lachen in Atlantis, en daar maken de performers van La Isla Bonita gretig gebruik van. [...] Waterig denken klinkt wat vaag, maar La Isla Bonita laat zien dat het helemaal niet zo’n gek idee is.” (Theaterkrant)

“Atlantis eindigt met een blik in de diepzee: een even magisch als monsterlijk rariteitenkabinet waar mens en vis één zijn, waar alles eindigt en opnieuw begint. Met dat soort knappe beelden en sferen toont La Isla Bonita haar unieke kleur in het Nederlandse theaterlandschap.“ (De Volkskrant)

“Het begint veelbelovend: vijf zeemeerminnen liggen op een rots, lonkend naar het publiek. Maar eenmaal in beweging blijkt hun schoonheid vooral een last: lomp en stug wringen ze zich richting hun rolstoel, waar ze zich met onredelijk veel moeite op manoeuvreren. Nee, die wereld boven water is niets voor hen” (Het Parool)

︎︎︎Atlantis speelt een lezing over hydrofeminisme tijdens het Brainwash festival. Ga voor meer informatie hierheen.
 
                 
CREDITS
Concept en spel: Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
Eindregie: Paul van der Laan
Dramaturgie: Berthe Spoelstra
Productie: Vincent van de Wolf
Kostuums: Lisa Jonkers
Lichtontwerp: Sjaak Zegwaard
Campagnebeeld: Lisa Schamlé en Casper Koster
Techniek: Sjaak Zegwaard
Advies: Peter van Meel en Simon(e) van Saarloos
Teaser: Ruben Labree
Scene foto’s: Bas de Brouwer
In samenwerking met: Frascati Amsterdam
Gesteund door AFK, Janivo en Prins Bernhand Cultuurfonds

2018
Mark