︎terug Luit (1991, zij/haar, Amsterdam) deed de vooropleiding ITS DNA en studeerde daarna af aan de toneelacademie Maastricht. Ze maakt solo voorstellingen en is onderdeel van het collectief Bakker&Brill. Met Bart van de Woestijne maakt ze momenteel de voorstelling Zuurstofschuld. Naast haar werk in het theater is ze patissier en wordt ze dit jaar spinning instructeur.
Luit is groot voorvechter van gelijkheid, haar slogan is ‘We zijn er nog niet, maar we komen er wel’. Ze voelt zich als queer en vrouw immers niet veilig genoeg in deze maatschappij. Ze verwerkt en onderzoekt in haar voorstellingen de verhalen van gemarginaliseerde groepen op een intersectionele manier: Zo gebruikt ze theater als een middel om de wereld meer inclusief en openminded te maken. In haar voorstellingen speelt ze met bestaande stereotyperingen op een fysieke, humoristische en provocerende wijze. Het werk van Bakker is maatschappijkritisch, heeft een grote dosis zelfspot en zoekt naar de kwetsbaarheid van zichzelf en haar publiek. Ze staat verder bekend als de meest felbegeerde lesbienne van Amsterdam, maar is daar heel bescheiden over.
www.luitbakker.comMilou van Duijnhoven (1992, Amsterdam) studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht, waarna zij studeerde aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Sindsdien onderzoekt zij haar eigen choreografische taal in solo performances bij o.a. Cement Festival, Frascati en Dansmakers Amsterdam. Daarin probeert zij altijd balanceren tussen vakmanschap en improvisatie, ernst en entertainment. Momenteel traint zij Japanse zwaardvechtkunst, ballet en paardrijden. Als maker en speler werkte zij o.a. met Eva Line de Boer, Nastaran Razawi Khorasani en Marcus Azzini. Dit seizoen is zij te zien in de voorstelling A MA ZON EN in de regie van Marijn Graven.Lisa Schamlé (1989) is een beeldend kunstenaar, theatermaker / performer uit Amsterdam en maakt deel uit van het performance collectief La Isla Bonita. In 2015 studeerde ze af aan het Instituut voor Podiumkunsten in Maastricht met een fotoserie van zelfportretten. Sindsdien combineert Lisa humor met esthetiek in haar werk, dat vaak theatraal van aard is. Ze benadert haar werk als een obsessieve verzamelaar, met de drang om parallellen te trekken tussen schijnbaar ongerelateerde zaken. Door ze in een serie te plaatsen, geeft Lisa een nieuwe betekenis aan haar onderwerpen en stelt ze de gegeven context in vraag. Ze speelt met clichés, herdefinieert achterhaalde concepten en gender bevestigende rollen. Zo probeert ze een genuanceerder beeld te geven waarmee anderen zich kunnen identificeren; voor verbinding en comfort. www.lisaschamle.com.


Aukje Schaafsma (1991, De Feanhoop) is geboren in het groene veen hart van Friesland; De Feanhoop en spreekt dan ook de daarbij horende Friese taal. Na een gefaalde topsport carrière als synchroonzwemster ging ze volledig voor het theater. Bij La Isla Bonita voelt ze zich als een vis in het water op het droge podium. Aukje houdt van zeezeilen en van honden of eigenlijk houdt ze van alle dieren en dan vooral de meest gemankeerde en zieligste maar haar teckel Jet is de liefste. In 2015 studeerde ze met La Isla Bonita af aan de Performance opleiding in Maastricht en sinds 2016 is ze als Theatermaker verbonden aan theatergezelschap Tryater in Leeuwarden. Aukje bestudeert de wereld als amateur antropoloog en haar werk kenmerkt zich door een documentair en beeldend karakter. 


Mirthe Labree (1993, Eelde) volgde de vooropleiding theater bij De Noorderlingen in Groningen. Daarna volgde ze de performanceopleiding in Maastricht. Komt uit het noorden en neemt dan ook graag haar nuchterheid mee in het collectief. Is gevoelig voor soulmuziek, kleur en nouvelle vague-films. Haar werk kenmerkt zich als humorvol, melancholisch en beeldend. Ze is altijd op zoek naar verbinding en vervreemding. Naast La Isla Bonita werkt ze als maker en speler bij onder andere Ada Ozdogan en De Warme Winkel, en geeft ze af en toe les.