︎terug

Luit Bakker (1991, zij/haar, Amsterdam) volgde de vooropleiding ITS DNA (Internationale Theater Scholing De Nieuw Amsterdam). Vervolgens studeerde zij aan de Toneelacademie Maastricht in de richting Theatraal Performen.
Luit werkt met de thema’s gender, seksualiteit en feminisme en poogt in haar werk op een humoristische maar confronterende manier de bestaande rolpatronen te doorbreken.Het werk van Luit Bakker is maatschappijkritisch en zoekt naar de kwetsbaarheid van haarzelf en haar publiek. Ze waant zich in deze wereld als queer en vrouw nog niet veilig genoeg en wil alles op alles zetten om dit te verbeteren. Ze speelt met ongemak door de toeschouwer op een scherpe en directe manier het gevoel te geven dat hij, zij of hen ook onderwerp is.
Aukje Schaafsma (1991, De Feanhoop) is geboren in het groene veen hart van Friesland; De Feanhoop en spreekt dan ook de daarbij horende Friese taal. Na een gefaalde topsport carrière als synchroonzwemster ging ze volledig voor het theater. Bij La Isla Bonita voelt ze zich als een vis in het water op het droge podium. Aukje houdt van zeezeilen en van honden of eigenlijk houdt ze van alle dieren en dan vooral de meest gemankeerde en zieligste maar haar teckel Jet is de liefste. In 2015 studeerde ze met La Isla Bonita af aan de Performance opleiding in Maastricht en sinds 2016 is ze als Theatermaker verbonden aan theatergezelschap Tryater in Leeuwarden. Aukje bestudeert de wereld als amateur antropoloog en haar werk kenmerkt zich door een documentair en beeldend karakter.