LA LUCHA LIBRE


OVER HET IJ FESTIVAL AMSTERDAM 2017

La Isla Bonita gaat elkaar te lijf op Over het IJ Festival. Worstelen met jezelf en de wereld. Al dit gewicht op een mat van 30 cm dik.

In de worstelshow La Lucha Libre gaan de vijf vrouwen van La Isla Bonita elkaar fysiek en verbaal te lijf. Geïnspireerd op de Mexicaanse luchadors worstelen zij met zichzelf, elkaar en de wereld. Een persoonlijk, psychologisch gevecht, én een collectief vechten tegen de clichés over mannen, vrouwen en seks. In een arena van containers vliegen ze elkaar in de haren. In Amsterdam Noord, waar de wind ons om de oren waait, bijten ze in het stof.

‘Ik weet niet hoe ik het moet zeggen’ zei ze ‘Laten we gaan worstelen’.

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé eindregie Davy Pieters producent Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival foto Lisa Schamlé

“Onvermoeibaar beuken ze er op los in een bizarre vechtshow. Worstelroutines volgen elkaar in hoog tempo op, afgewisseld met kleurrijke sketches. Zonder piñata, maar met Madonna. Viva, La Isla Bonita – Performance Collective!” ★★★★ (NRC Handelsblad)

‘Het contrast tussen de Barbie-achtige vrouwtjes en de angstaanjagende vechtwijven is op een afschuwwekkende manier fascinerend’★★★★ (Trouw)